Gebeden en geven voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal - Nalandabodhi

Gebeden en geven voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal

De Nalandabodhi-gemeenschap wil onze oprechte droefheid overbrengen voor de slachtoffers van de aardbeving die de Himalaya-regio van Nepal, Tibet en India trof op 25 april 2015. De verwoesting heeft de regio verlamd en ambities en hulp zijn nodig voor de onmiddellijke verlichting van lijden voor degenen die worden beïnvloed. Miljoenen kinderen en volwassenen zijn gewond en / of dakloos. We moedigen iedereen aan om gebeden van mededogen te sturen naar de mensen in de Himalaya.

Een manier om onze aspiraties met actie te ondersteunen, is door een vertrouwde organisatie te steunen die hulp biedt aan de slachtoffers van de aardbeving. Overweeg om te doneren aan een of meerdere van dergelijke organisaties, een uitgebreide lijst is te vinden hier.

De Himalaya regio is niet alleen de geboorteplaats van de Boeddha, maar heeft ook de boeddhistische leringen gedurende duizenden jaren bewaard en gekoesterd. Veel boeddhistische gemeenschappen in Nepal hebben middelen nodig voor de wederopbouw van hun verwoeste tempels en woningen. Omdat veel kloosters en nonnenhuizen de lokale bevolking helpen door tenten, water en voedsel te verdelen, zijn hun eigen hulpbronnen dun uitgerekt terwijl veel van deze monniken en nonnen zelf dakloos zijn.

Veel boeddhistische gemeenschappen hebben structureel herstel nodig, waaronder Tek Chok Ling nonnenklooster in Nepal, dat onder de de begeleiding van Khenchen Tsultrim Gyamtso Rinpoche, docent van Dzogchen Ponlop Rinpoche. Bijdragen die kunnen worden gemaakt hier zal direct doorgaan met het herbouwen van het klooster en zijn retraitecentrum die zwaar zijn beschadigd door de aardbeving. Tsultrim Gyamtso Rinpoche is veilig en momenteel bij de Tek Chok Ling-nonnen in Kathmandu.

Zijne Heiligheid de 17e Karmapa leidde onlangs een wereldwijde gebedsbijeenkomst voor de slachtoffers van de aardbeving op 2 mei in de Riverside Church in New York City.

In zijn recente bericht over de aardbeving schreef Zijne Heiligheid Karmapa:

"Zodra ik hoorde van deze pijnlijke en verontrustende situatie, maakte ik mijn diepste aspiratiegebeden en inwijding voor alle mensen die getroffen zijn, en blijf dit doen. Vooral op momenten dat we voor zo'n wanhopige situatie staan, kunnen we niet stilzitten, niet voelen. We moeten de krachten bundelen en de last van verdriet bij elkaar brengen. Het is belangrijk dat een ieder van ons de lamp van moed aansteken. "

Verken meer berichten

Contemplatieve kunst

Exploring the Imagery of Araya Tara

How do the forms we create reflect the structure of our mind? Can an image communicate complex meaning inexpressible through words? Do visualizations transmit meaning?

Meer lezen>
Boeddhisme

Art in My Heart

A contemplation on the power of art and creativity, and even language itself, to express and signify what is essential and unnameable.

Meer lezen>