Emotional Rescue Tour: volgende stop New York City - Nalandabodhi International

Emotional Rescue Tour: volgende stop New York City

Op vrijdag 4 april, voor een levendige menigte op de Temple University in Philadelphia, begon Dzogchen Ponlop de 2016 Emotional Rescue North American Tour voor zijn nieuw uitgegeven boek, Emotionele redding: werken met je emoties om gekwetstheid en verwarring om te zetten in energie die je kracht geeft.

De alom gevierde leraar en auteur van Rebel Buddha: A Guide to Revolution of Mind vertelde een persoonlijk verhaal over de vroege, vroegtijdige dood van zijn vader en hoe het zijn eigen zoektocht als tiener oprichtte om een manier te vinden om de krachtige gevoelens van verdriet en ontevredenheid te verlichten. Met de hulp van zijn leraar, Khenpo Tsultrim Gyamtso Rinpoche, leerde Dzogchen Ponlop hoe te werken met race-emoties en gedachten. Toen hij de 'grote rol die de emoties in het drama van dit leven speelden' zag, begon hij dieper in zijn gedachten te graven om alles wat hij kon te begrijpen over de energie van emoties.

"Ik besefte dat elke benadering die ik gebruikte om met mijn emoties om te gaan," schrijft hij in Emotionele Redding, "ik manieren nodig had die met mijn hele leven zouden werken - methoden die echt een verschil zouden maken. Ik moest mezelf duidelijk kunnen zien en de emoties voelen die me hebben geraakt en elke dag mijn wereld hebben gekleurd. "

Geworteld in zijn ervaring met het boeddhistische pad, dat leert dat de sleutel tot het begrijpen van je emoties is om je geest te leren kennen, creëerde Dzogchen Ponlop het 3-staps emotionele reddingsplan om ons vertrouwd te maken met de innerlijke werking van onze emoties. Met behulp van de stappen Mindful Gap, Clear Seeing, and Letting Go gaan we van slachtoffers naar partners naar creatieve medewerkers met deze diepgaande energieën. "Wanneer we onze emoties bewust maken, gebeurt er echt iets geweldigs," schrijft hij. "Ze verliezen hun macht om ons ellendig te maken."

Na de inaugurele Emotional Rescue Tour-presentatie in Philadelphia gaf Dzogchen Ponlop een lezing en een tweedaagse workshop over het gebruik van de drie stappen van Emotional Rescue, afgebakend in zijn boek in Halifax, Nova Scotia, en in Washington DC. Een workshop deelnemer vergeleek het evenement naar de ervaring van het eten van een Snickers Bar. "Je krijgt een voorproefje van de realisatie van het gesprek, zoals de smaak van een Snickers Bar," zei ze. "En zoals een Snickers Bar, wil je meer, dat is wat je in de workshop krijgt."

De volgende stop op de emotionele reddingsboektour is New York City op 6 - 8 mei.

Meld je aan voor de lezing en de weekendworkshop hier.

Dzogchen Ponlop Rinpoche is een beroemde boeddhistische leraar bekend om zijn warmte en humor. Als liefhebber van muziek, kunst en stedelijke cultuur is Rinpoche een dichter, fotograaf, volleerde kalligraaf en beeldend kunstenaar, evenals een productieve auteur. Rinpoche is oprichter en president van Nalandabodhi, een internationaal netwerk van boeddhistische centra.

 

Verken meer berichten

Contemplatieve kunst

Exploring the Imagery of Araya Tara

How do the forms we create reflect the structure of our mind? Can an image communicate complex meaning inexpressible through words? Do visualizations transmit meaning?

Meer lezen>
Boeddhisme

Art in My Heart

A contemplation on the power of art and creativity, and even language itself, to express and signify what is essential and unnameable.

Meer lezen>